Hjältens resa

En illustration ur boken Hjältens resa

Hjältens resa är en handbok som ger dig konkreta tips, greppbara modeller, strukturer, teorier som ska gå att använda från A till B när du ska förbereda en presentation. Men det är bara ena sidan av myntet, eller hur?

Boken Hjältens resa

För vi är ju också människor - unika, irrationella och fantastiska, med väldigt olika begåvningar och behov. Och det är ju det som gör oss genuina, spännande och tro- värdiga att lyssna på. Utan vår personlighet blir presentationen bara en form. Du är det viktigaste verktyget när det kommer till att presentera. Så hur når du in i dig själv för att hitta de kraftfullaste verktygen?

”Hjältens resa” är namnet på monomyten som använts i otaliga filmer och berättel- ser och bygger på resan som vi alla gör när vi står inför en stor utmaning. Den tar sig ofta uttryck i ett yttre äventyr där en motvillig hjälte ska utmanas, utvecklas och ta kampen med det onda för att sen återvända hem som en ny människa. Men resan handlar inte bara om skrivandes eller berättandets principer, utan om livets principer - konsten att vara människa.

I min värld tar sig också en hjälte motvilligt ut på resan mot det nya och okända. Rädslor, misslyckanden och vilsenhet måste hanteras men i de bra historierna ut- vecklas hjälten och hittar ny kunskap och nya insikter. Då växer hjälten inte bara av det yttre hjältedåd utan framförallt inuti, som människa. Ordet ”presentationsteknik” låter fyrkantigt och ganska tråkigt men skrapar du lite på ytan märker du att det i slutändan handlar mycket om hur du ska hitta din stil, ditt uttryck och få fram din personlighet, helt enkelt att lära känna dig själv på scenen.

På det konkreta planet kanske målet handlar om att bemästra ämnet presentations- teknik - konsten att nå ut till andra; kanske klara av att hålla den där viktiga scenpre- sentationen eller att nå ut med ett förslag till dina medarbetare. Ofta handlar det till en början om ett yttre mål som detta. Men sen märker du kanske att det egentligen är något annat du jobbar med – dig själv.

Beställ boken

Boken kostar X kr + y kr i frakt inom Sverige. Märk betalningen med ditt namn.

Swisha på nummer

123 384 44 95

Swishs logotyp

Namn

E-post

Adress

Ort

Postnummer

Meddelande

Framsidan av bokomslaget
Baksidan av bokomslaget