Ack du arme ledare

 

Anmälan: För mer information, program, pris och anmälan kontakta Maria Forsmark eller Lisa Nilsson Sandgren på
maria@healthyperformance.se  eller
lisa@spikproduktion.se  

Obs! Vi erbjuder generöst rabatterat pris på denna första pilotutbildning så tveka inte att kontakta oss för mer information och anmälan.

Kontakt / Boka

Ack du arma ledare

Äta, Sova, Jobba, Dö.
Hur ska vi hinna med?

Ibland känns det som att vår kropp är delad i två; En som stressar, presterar utanför alla gränser, äter dåligt och sover för lite. Och en som försöker kompensera detta genom att springa en runda på helgen och desperat handla hem mer grönsaker.

Vi ger dig en mer hållbar strategi för hur du kan fungera bättre i en tid som aldrig står still. Du får en konkret introduktion till modern forskning om livsstil, hållbar hälsa och prestation samt kreativa verktyg för presentationsteknik och personlig genomslagskraft. Dessa områden i kombination lägger grunden till dig som en trygg, insiktsfull och hållbar ledare eller medarbetare. En holistisk ledarskapsutbildning helt enkelt.

Under tre dagar är det fokus på dig:

Vi blickar inåt…

Stress & Återhämtning; Vi lär oss om stressens mekanismer, går igenom ny spännande forskning på hur vi kan stärka vår hjärna och prestationsförmåga och vi provar på verktyg för hur vi kan sänka vår anspänningsnivå till en hälsosam, mer energisparande och effektiv nivå rent prestationsmässigt.

Kost för metabol & mental hälsa; Vi får perspektiv på dagens kostråd och hur vi kanske sitter med gammal kunskap, vi får insikt i modern kostforskning och djup förståelse för faktorerna bakom en effektiv och frisk energi- och ämnesomsättning till skillnad från de som driver metabol ohälsa och välfärdssjukdomar. Vi berör optimal kost vid olika sorters träning samt hur vi kan öka vår fettförbränning och få hög utväxling på mental och fysisk energi!

Fysisk träning för kropp och hjärna; En god kondition är basalt för att få ett kravfyllt arbets- och privatliv att gå ihop. Träning äter stresshormoner, duschar oss i endorfiner och humör och självförtroende går upp. Att därtill lägga till funktionell styrketräning ger oss en kropp i hormonell balans. Vi tar del av spännande ny forskning om hjärnan och det blir tydligt vilka vinster vi får av regelbunden fysisk aktivitet! Och avslutningsvis, hur får vi in det i vår vardag?

Och utåt…

Personlig presentationsteknik; En bra och trovärdig presentation alltid utgår från just dig, dina styrkor och svagheter och blir som bäst när du känner dig trygg och får göra på ditt vis. Vi är övertygade om att alla människor har ett bra kroppsspråk och ett unikt sätt att berätta på. Utifrån dina personliga förutsättningar handlar dessa pass om att ge dig verktyg, inspiration och insikter för att stärka dig i arbetet med ditt sätt att presentera. Det är du själv som är ditt viktigaste redskap när det kommer till den personliga presentationen. Vi är alla olika. För att nå längre i sina presentationer är målet att varje individ ska börja fundera på och bli medveten om: Vem är jag – och hur kan jag använda mig av min personlighet?

Möteskultur; Riktigt bra möten mellan medarbetare eller med kunder är ett av de kraftfullaste verktygen för att skapa engagemang, energi, förtroende, delaktighet och är en viktig grogrund för idéförverkligande. Vi verkar älska att skapa möten. En typisk chef/ledare tillbringar mellan 50–80% av sin tid i möten. Samtidigt går nära hälften av alla mötesdeltagare ifrån mötet och är osäkra på vad som beslutades. Så för att frigöra tid till rätt saker och värna om det engagemang som finns hos varje människa som vet syfte, mål och ser tydliga ramar, finns det mycket att tjäna på att se över möteskulturen som helhet. Hur bäddar vi på bästa sätt för att skapa magi i mötesrummet?


Om Maria:

Maria har sedan 2010 varit delägare i en vårdkoncern med bl.a. företagshälsovårdsenheter i Landskrona och Malmö och där aktivt arbetat med hälsoutveckling och utbildning av både chefer, medarbetare och organisationer. Längre tillbaka har hon arbetat med chefsrekrytering och karriärutveckling. Maria har en magister i internationell ekonomi, är vidareutbildad inom bl.a. beteendevetenskap, coaching, arbetsmiljö och friskvård.

”Små livsstilsförändringar kan ge makalös utväxling på hälsa och energi! Vi får ork och lust att arbeta och förverkliga drömmar och också marginal för att hantera livets utmaningar. Att samtidigt ha ett öra på rälsen inåt, att ta medvetna beslut och försöka leva i enlighet med sina värderingar –  det lägger ytterligare en dimension till livet.”

www.healthyperformance.se


Om Lisa:

Lisa har drivit Spi:k Produktion sedan 2002 och utbildar främst i presentationsteknik och praktisk kommunikation. Hon har utbildat ledningsgrupper, chefer/VD och medarbetare inom HR, kultur, forskning, dagligvaruhandel, näringsliv, politik, reklam och själavård. Hon håller även längre utbildningar på bl.a. Berghs School of Communication.

”Mitt stora intresse i livet är och har alltid varit människors sätt att kommunicera med varandra i olika kontexter. Hur vi möter varandra, de oändliga olika möjligheter vi har att göra det på  och vad som uppstår då. Annat som jag är nyfiken på är misslyckandets möjligheter, hur man kan växa när man beslutar sig för att gå utanför sin bekvämlighetszon och den stora drivkraften som kommer av att ha roligt tillsammans.”